Informatíve:

Az alább olvasható bejegyzésekben írottak és az ismerőseimmel történő mindennapi események között ne keress összefüggést se hasonlóságot! Nem emberekről írok, hanem aktuális érzéseket, gondolatokat közlök, általánosságban véve a körülöttem élőket, fiktív személyekkel való beszélgetéseim által. Nem szeretném, ha a hátam mögöttről koholt történetek visszhangoznának a barátaimat illetve a családomat illetőleg! Köszönöm kedves megértésteket! Pacsi!

vasárnap, december 18, 2011

Lomok közt...

Szóval a minap épp turkáltam a régi írásaim között. Nem sok érdemlegeset találtam, csupán néhány beszámolót arról, milyen élmény volt megérkezni Szegedre, elkezdeni a sulit, meg ilyen hasonló naplószerű dolgokat. ÁM, ráakadtam egy olyan VÖRD dokumentumra, amelyben egy negyedikes időből származó nap vagyon leírva! Beleolvastam és egyszer csak arra lettem figyelmes, hogy nem bírom abbahagyni. Előjöttek az emlékek, az emberek arcai, a közös pillanatok... Röviden rám tört a nosztalgia. :) S hogy ne is fokozzam a kíváncsiságom, nesze nektek, idemásolom az egészet:

2011.03.29. Kedd

               Valahogy úgy érzem, ez a mai nap megihletett. A korán kelés, igaz, nem esett valami jól, anyám első, hozzám intézett mondata sem… De a buszozás mindig egy kicsit meghozza az ember kedvét. Ilyenkor bedugaszolod a füled a jó kis füldugaszokkal, magyarul headset-tel, s imígyen elzárva önmagad a külvilágtól elengeded gondolataid a messzeségbe, tekinteted elnyúlik az ablaküvegen túl haladó látképben. Megnyugtat, ellazít, elgondolkodtat, elszórakoztat… sorolhatnám még!
               Zentán átkarolt a kissé már langyos tapintású verőfényes napsütés. Ez már egy újabb pozitívum a napban. Ha szép az idő, az embernek már sokkal több kedve van még olyan dolgokhoz is, amit különben nem szívesen csinál. Például korán kelni, és eljönni suliba. =) No, de első úti célom nem az iskola volt, hanem kiszolgálásáról híres Trocadero. Ott találkoztunk egy-két osztálytárssal (Krisztián, Anikó, Anita). Keresztrejtvényfejtéstől, szudokun keresztül Ancsa új telefonjáig mindenről volt téma, még arról is esett pár szó, hogy hazánkban egy csaj nem tette le az autóvizsgát, s ezért leugrott a hídról,de nem halt bele. Szerencsétlen hülye! Visszatérve Ancsa telefonjára, agysorvasztó történet! xD Anikó öccse és annak egy barátja megvettek egy vadonatúj telefont egy IHB-részeg embertől, mindössze 200 dinárért. Az a telefon legalább 200€-t ér!! Akinek, érted, szerencséje van. =)
              Kilenc óra körül mentünk be az iskolába, ugyanazon szabad terembe, ahol múlt csütörtökön is múlattuk az időt. Ám ez az elmúlatott idő nem vész ám kárba! Kérem szépen, mi biológiázunk! Adrianna tanárnéni ad elő nekünk, mi meg körmölünk, kérdezünk, figyelünk, és csak úgy isszuk magunkba a rengeteg tudást. Mai nap épp az idegrendszerről volt szó. Mind a 3 és fél óra tömény, korlátlan mennyiségű idegrendszer volt. Iszonyat sok, bonyolult, de nem lehetetlen feladat. Közben, persze, volt fél óra szünet is, hogy kicsit kiszellőztessük a fejünket.
              Pontosan délben már ott díszelegtünk Racer-ben. Kávézgatással és tömény nosztalgiázással ütöttük el azt a röpke másfél órát, míg el nem kezdődött a tanítás. Ancsa és én kiveséztük az első perctől az utolsóig vakbélműtétünk élményeit. Igen, orvostudomány és színvonalas ellátás, megfűszerezve a kiemelkedő kedvességgel. =) Hát igen, régi szép idők… Végül, minden szó és minden csepp kávé elfogyasztása után elindultunk kedvenc iskolánk felé, kedvenc filozófia tanárnőnk órájára. Maga az iskolában töltött idő nem volt egy nagy élmény. Teltek az órák… Hála az égnek, gyorsan! Eztán következett a nap fénypontja!!
               Színházba mentünk. Nem is akármilyen előadásra, a Padlásra. Mondhatni úgy is, rólunk is szól. A ’90-es generáció (azaz ’90-től ’99-ig) szülötteiről. Minden egyes pillanata úgy lebeg az emlékezetemben, mintha még most is tartana. A mesével egybevont valóság feltette a kérdést, amit nekünk, végzősöknek is fel kell tennünk önmagunknak: Mi éri meg jobban, a szép jövőt ígérő új világba indulni, vagy itthon maradni a szerető haza göröngyös útjain? Könnyezve tapsoltam, mikor véget ért a színdarab. Ha ez valakit nem érintett meg, nem gondolkodtatott el, ahhoz már tényleg én se tudnék mit hozzáfűzni! S e csodás élménnyel gazdagodva sétáltunk a buszmegálló felé. A tolakodás már szinte meg se kottyant, annyira profi voltam már mások szétverésének tudományában. Kisebb zúzódásokkal és barátokkal körülvéve helyet foglaltunk, beleolvadva a zenei világ képzeletserkentő kompozíciójába. Imígyen tért véget ez a nap is, majd holnap jön a következő… és így tovább… Nehéz lesz megtenni ezt a következő lépést… elválni egymástól… 


És ha valakiben jó érzést keltett ez a kis "emlékirat" a négyhárom csodás napjairól, kérem nyomjál egy érdekest, vagy kommentárolj!!! :) Hadd higgyem azt, hogy van nézettség :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése