Informatíve:

Az alább olvasható bejegyzésekben írottak és az ismerőseimmel történő mindennapi események között ne keress összefüggést se hasonlóságot! Nem emberekről írok, hanem aktuális érzéseket, gondolatokat közlök, általánosságban véve a körülöttem élőket, fiktív személyekkel való beszélgetéseim által. Nem szeretném, ha a hátam mögöttről koholt történetek visszhangoznának a barátaimat illetve a családomat illetőleg! Köszönöm kedves megértésteket! Pacsi!

szombat, április 21, 2012

Modern művészet elemzése à la gyógytornászok

Ilyen ez a minden lében két kanál élet,mindenhol ott vagyunk és mindenhez hozzá is szólunk,főleg, amihez nem kéne, vagy amihez például nem értünk. Miért is ne maradna ki a repertoárból a modern művészet?

Hol is kezdjek neki a kis történetnek...Megépült az Árkád itt Szegeden (nem most, má' ölég régen), s előtte ott díszeleg az a csodaszépre simított és formázott márványköpet, amit amolyan emlékműnek szántak a valaha ott álló kenderfonó emlékére. Ama kenderfonó műemléknek titulált részeinek eltűnése után mégis valamit oda akartak biggyeszteni, hogy azért valami mégis eszébe juttassa a népnek, hogy ott valamikor nem egy orbitális nagy épületbe zsúfolt ruhaüzlet,cipőüzlet kupac állt.

Na már most ez a felgöngyölt csíkszerű szobrocska mindenkiben felébresztette a műértőt, de igazán senki nem tudta megválaszolni, mi is az, mit is ábrázol, vagy egyáltalán minek van ott. Ha nem olvasok utána, szerintem soha nem tudom meg a választ... Mondjuk nem haltam volna bele, de azért szeretem kielégíteni a kíváncsiságomat megfelelő válaszokkal.

Térjünk is rá a mi diskurzusunkra. Íme lennivanni a szoborról egy kép:
Nos, tegnap épp erre jártunk, s megindult egy jó tíz percig tartó szópocsékolás, hogy vajon mi lehet. Barátnőm, drága, megfejtése volt azon pillanatban a leghelytállóbb:
- Ez egy szexpóz!-
Először röhögnöm kellett rajta egyet...majd még egyet... na jó, sokat! De akárhányszor megnéztem, egyre tisztábban kirajzolódott, s kinézete mindinkább igazolta kedves csoporttársam szavait. S a megfejtésre még magyarázatot is adott kételkedő tekintetem látva:
- Nézd meg: ott az a felső rész a pasi ez az alsó meg a nő. Az a lenti a nő feje, a pasi fejénél pedig a dereka, vagy a segge. Szóval ez inkább még csak az előjáték, nem is szexpóz.
(mellékelem a képet, hogy érthető legyen)
Annyiban maradtunk, hogy ez itt egy előszexpóz, amint ez látható. Higgyétek el, minél többet nézi az ember, annál jobban kirajzolódik, s beigazolódik az állítás! Nem csalás, nem ámítás, csak színtiszta művészet. Ja és némi piszkos gondolat... 

Igazából első benyomásom azt sugallta, hogy ez egy kutyagumi, festőien felkunkorodva, de végül is ez a bujálkodós megállapítás szerintem több embernek bejön... Nem is vitatkozom vele! :D 


Éljenek a kortárs művészek, de főleg azok, akik beleképzelnek mindenféle zagyvaságot a művek mondanivalójába!





S a költő azt értette a kék színű függöny alatt, hogy kék színű a függöny! Köszönöm a figyelmet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése